dinsdag 16 februari 2010

ACV-Transcom reageert op het ongeval in Buizingen

ACV-Transcom wenst op een waardige en serene wijze te reageren op het spoorwegongeval te Buizingen.  Al onze aandacht gaat hierbij in eerste instantie naar de gekwetsten en naar de familie van de overledenen. Veel menselijk leed werd veroorzaakt en moet verwerkt worden.
ACV-Transcom roept niet op tot actie maar begrijpt de emotionele reactie van een gedeelte van de treinbestuurders, zij hebben immers een collega verloren. Velen zitten in zak en as.Wij wensen dat het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval in alle neutraliteit kan verlopen zodat alle omstandigheden, die tot deze catastrofe geleid hebben, kunnen ontrafeld worden om een dergelijk drama te voorkomen.
Wij gaan ten volle in op de uitnodiging van Minister Inge Vervotte om, samen in dialoog met het management en de overheid, de inspanningen om de veiligheid van de reizigers en het spoorwegpersoneel te garanderen, verder kracht bij te zetten.De veiligheid van het vervoer per spoor blijft immers voor ACV-Transcom de grootste prioriteit. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten