donderdag 5 augustus 2010

Wat nog voorafging aan het congres: uitvoerend bestuur en jongerenconferentie

Randall Howard en David Cockroft (Voorzitter en Secretaris Generaal van ITF)


We zijn al twee dagen aan het werk, maar eigenlijk gaat het congres vandaag pas officieel van start. Gisteren was er de conferentie over klimaatverandering en dinsdag had het Uitvoerend Bestuur van ITF nog een laatste vergadering voor het Congres. Samen met Jan Coolbrandt van ACV-Openbare Diensten heeft Koen De Mey van onze centrale een mandaat als waarnemer in dit orgaan, dat twee keer per jaar in Londen samenkomt. Toen we met FIOST de overstap naar ITF onderhandelden (meer info over deze overstap vind je op onze website – klik hier) kregen we als ex-FIOST tot 2014 een gegarandeerde vertegenwoordiging van twee mandaten in dit op het congres na hoogste orgaan binnen ITF.

Terwijl wij stellingen innamen over de ingediende resoluties, vond in de zaal naast ons een interessante conferentie plaats. Sinds het vorige congres startte ITF immers met een jongerenwerking dat resulteerde in een eerste jongerenconferentie hier in Mexico. Het Uitvoerend Bestuur werd op het einde van de conferentie uitgenodigd om te luisteren naar de besluiten die de jongeren hadden uitgewerkt.



Een daarvan was dat jongeren meer au sérieux moeten worden genomen door hen de kans te geven meer hun stem te laten horen, door de link tussen volwassenen en jongeren ook structureel meer zichtbaar te maken. Daarnaast werden ook strategieën uit de doeken gedaan hoe jongeren kunnen worden bewust gemaakt van de nood aan (internationale) vakbondswerking. Onze toekomstige nieuwe leden bevinden zich immers in die doelgroep. En nationale vakbonden moeten er werk van maken om dit potentieel aan te spreken. De jongerenwerking komt in de loop van het congres nog aan bod en zal dus ook op onze blog nog de revue passeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten